mandag den 13. maj 2013

Nøddemüsli

Den her müsli kan både bruges som morgenmads-müsli ovenpå ymer/A38 eller havregryn, eller den kan bruges som drys på koldskål i stedet for kammerjunker. Den er noget sundere end kammerjunker, og jeg synes, at den smager langt bedre. Det er desuden en rigtig god måde at bruge sine rugbrødsrester på - rugbrødet kan dog erstattes af havregryn, hvis man ikke lige har nogle rugbrødsrester.


Skøn og crunchy müsli fyldt med nødder

Der blev til en kagedåse med müsli

Et kig ned i kagedåsen


Skøn og crunchy müsli fyldt med nødder

Nøddemüsli (en stor portion)
3 tykke skiver blendet rugbrød (ca. 4 dl)
2 dl havregryn
2 dl ruggryn
150 gram hasselnødder (ristede og afskallede)
200 gram mandler
100 gram valnødder
0,5 dl brun farin
1 dl rørsukker

Hak mandler, valnødder og hasselnødder, hasselnødderne skal først ristes i en 180 grader varm ovn i 7-9 minutter, hvorefter skallen så gnubbes af. Bland alle ingredienserne i en skål med de to slags sukker, og rist det på en varm pande, indtil sukkeret er smeltet, og har sat sig på nødder, gryn og rugbrød, så det kan blive sprødt og knasende. Jeg måtte lave det af to omgange, fordi det er så stor en portion. Der kan evt. tilføjes lidt mere rørsukker, hvis man gerne vil have det lidt ekstra crispy. Køl müslien af på en tallerken, mens der af og til lige vendes lidt rundt i det. Når müslien er helt kold, kan den nydes på yoghurt, A38 eller i koldskål - det er et virkelig godt alternativ til kammerjunker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar