Marcipanbund, hvid chokolademousse og skønne sommerfrugter |
Marcipandejen i tærteformen |
Den færdigbagte bund |
Beklæd formen med film, og kom chokolademousse i |
Efter minimum fire timer i køleskabet kan kagen pyntes |
Kagen pyntes med hindbær, jordbær og blåbær |
300 gram marcipan
4 æggehvider
1 spsk vanillesukker
150 gram flormelis
75 gram mandelmel
200 gram hvid chokolade
4 æggeblommer
40 gram rørsukker
2 dl fløde
2 vanillestænger
125 gram hindbær
125 gram blåbær
200 gram jordbær
Riv marcipanen, og pisk den med æggehviderne. Kom mandelmel, flormelis og vanillesukker i, og pisk blandingen grundigt. Fordel marcipanmassen i en springform, jeg brugte min hjerteform, som jeg er rigtig glad for for tiden. Bag ved 180 grader i 30 minutter eller til den er gylden. Lad kagen køle af i formen.
Når kagen er helt kold, løsnes kanten, og den beklædes med gennemsigtig film, så chokolademoussen ikke hænger i. Når kanten er beklædt, laves chokolademoussen. Smelt chokoladen meget forsigtigt over et vandbad, jeg brugte hvid chokolade fra Ritter Sport med nødder, som jeg hakkede fint først, på den måde kommer der lidt knas i cremen, det giver den lige lidt bid. Pisk fløden til skum, og stil det til side. Pisk æggeblommerne hvide med sukker og vanillekornene, og rør den smeltede chokolade i. Vend flødeskummet i chokoladeblandingen lidt ad gangen. Fordel moussen over kagebunden, og stil den på køl i minimum 4 timer.
Når moussen er stivnet, lægges frugterne på i det ønskede mønster, og kagen er klar til servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar