Cappuccinomousse toppet med revet nougat |
Skøn dessert med kaffe |
3 æggeblommer
0,5 dl rørsukker
0,5 dl brun farin
2 vanillestænger
2,5 dl iskaffe ekstrakt (kan erstattes med stærk kaffe)
4 blade husblas
3 dl fløde
Nougat til pynt
Pisk æggeblommerne luftige med sukker, brun farin og kornene fra vanillestængerne. Læg husblassen i blød i koldt vand. Kom vanillestængerne i en gryde sammen med kaffeekstrakt, og bring det i kog. Tag vanillestængerne op, og pisk kaffen i æggesnapsen lidt efter lidt, men vær opmærksom på, at æggesnapsen ikke størkner på grund af den varme kaffe. Vrid husblas fri fra vand, og pisk det i den lune æggesnaps. Lad cremen køle af. Når den er kølet af, piskes fløden stiv, og det hele piskes sammen, hvorefter det hældes på fire glas. Lad moussen køle af i mindst tre timer, til den er stivnet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar