Brownie med peanutbutter - manden godkender variationen |
Brownie i traditionel forstand - inden peanutbutter |
Jeg brugte en crunchy peanutbutter |
Kagen lige inden, den kommes i ovnen |
75 gram smør
75 gram mørk chokolade
2 æg
30 gram rørsukker
50 gram brun farin
0,5 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
50 gr mel
1,5 spsk kakaopulver
100 gram ristede afskallede hasselnødder
Peanutbutter
Tænd ovnen på 180 grader og rist hasselnødderne i 5-10 minutter, indtil skallen begynder at løsne sig fra nødderne. Tag nogle stykker køkkenrulle og gnub nødderne, til skallen ryger af. Hak nødderne og læg dem til side i en lille skål.
Smelt smør og chokolade i en lille gryde ved svag varme. Tag det af varmen, når chokoladen er smeltet. Pisk æg, sukker og vanillesukker til en luftig tyk æggesnaps. Pisk bagepulver, mel og kakaopulver i æggemassen, og pisk til der ikke er nogle klumper. Hæld blandingen af chokolade og smør i dejen i en tynd stråle, mens der piskes på lavt blus. Rør de hakkede hasselnødder i til sidst. Kom kagemassen på i formen - jeg brugte et kvadratisk Le cruset fad, men man kan også bruge en almindelig springform. Lav klatter af peanutbutter oveni dejen, og vend dem ned med en gaffel. Bag ved 180 grader i 15 minutter - bagetiden varierer efter ovnen.
Lyder super super lækkert! Glæder mig til at høre om jeres tur :)
SvarSletDet er den virkelig også. Glæder mig også til at fortælle ;)
SvarSlet