Svampet julekage med smag af appelsin, vanilje og marcipan |
Inden den kommes i ovnen |
Den færdige kage |
Perfekt smagskombination |
Appelsinkage med marcipan
150 gram blødt smør
150 gram sukker
1 spsk vaniljesukker
1 vaniljestang
2 æg
400 gram appelsinmarmelade
200 gram hvedemel
2 spsk. bagepulver
200 gram marcipan
Pisk smør, sukker, vaniljesukker og kornene fra vaniljestangen luftigt. Tilsæt æggene, og pisk godt igennem. Tilsæt appelsinmarmelade, og pisk igen. Kom hvedemel og bagepulver i dejen, og pisk det godt igennem. Riv marcipanen groft i dejen, og vend den rundt. Bag i en smurt springform i cirka 30 minutter ved 180 grader. Min kage fik lige 5 minutter for lang tid, fordi jeg havde en baby, der nægtede at sove, så den er lidt mørk i kanterne, men smagen fejler ingenting.
Den kan pyntes med smørcreme eller lidt marengs, men den smager også skønt uden noget til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar