His and hers crème brûlée - det er ikke de små dråbeskåle |
Det er lidt svært at få karamelliseret sukkeret pænt |
Et lidt dårligt billede, men sådan ser den ud indeni |
Crème brûlée - 6 små/almindelige portioner eller 4 store
6 pasteuriserede æggeblommer
100 gram sukker
6 dl piskefløde
2 vaniljestænger
Sukker til at karamellisere ovenpå den færdige dessert
Tænd ovnen på 110 grader, og fyld en bradepande halvt op med vand, og sæt den i ovnen. Flæk vaniljestængerne, og skrab kornene ud. Pisk sukker, æggeblommer og vaniljekorn luftigt i en skål med plads til fløden også. Bring fløden i kog sammen med vaniljestængerne, og hæld den lidt efter lidt i æggemassen, mens der piskes. Hvis ikke det tykner (det skal være 80 grader varmt, før det tykner, så hvis denne temperatur ikke er nået, så læs videre), så kommes massen op i en gryde og varmes op til 80 grader under omrøring. Skum af, og fordel cremen i 4/6 skåle, og kom dem i ovnen i 30-40 minutter, til cremen har sat sig. Tag dem ud, og lad dem køle af i mindst to timer i køleskabet (de sættes selvfølgelig først i køleskabet, når de har nået stuetemperatur). De kan sagtens laves dagen i forvejen.
Inden serveringen drysses de med et tyndt lag sukker, som man karamelliserer med en gasbrænder. De skal lige afkøle i et par minutter, inden de serveres.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar