En lækker blanding af mandler, vanilje, æbler og hindbær |
Æbler og hindbær kommes i en tærteform |
Dejen hældes udover som et låg på kagen |
Den færdigbagte kage - en blanding af en tærte og en crumble |
Æbletærte uden smør og mel
6 store æbler
En stor håndfuld hindbær (100-150 gram vil jeg tro, kan erstattes med et æble mere eventuelt)
2 små æg
1,5 dl sukker
2 spsk vaniljesukker
150 gram mandler blendet til mandelmel
1 tsk bagepulver
En kvinspids salt
Skræl æblerne, og skær dem i små stykker, kom dem op i en tærteform, og drys hindbær henover. Hak mandlerne til fint mandelmel i en blender, og bland det i en skål med bagepulver og salt. Pisk æg, sukker og vanillesukker til en luftig masse i en anden skål. Når massen er luftig, kommes mandelblandingen i. Hæld dejen udover frugterne i tærtefadet, så det danner et låg. Bag tærten ved 180 grader, til den er gyldenbrun - der går cirka 30 minutter. Lad kagen køle af, til den er lun, og spis den med creme fraiche, is eller flødeskum til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar