Lækker og saftig kage med syrlige hindbær og sød makrontop |
Frugtfyldet kan varieres, det er kun fantasien, der sætter grænser |
Min kage fik lige fem minutter for meget, men den var god |
2 æg
100 gram sukker
1 spsk. vaniljesukker
1 vaniljestang
100 gram smør
150 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
1/2 dl. mandelmel (kan udelades)
Makrontop
250 gram marcipan
150 gram sukker
4 æggehvider
180 gram makroner
2 spsk. hvedemel
2 tsk. bagepulver
400 gram hindbær - jeg brugte frosne hindbær, som jeg havde tøet op i en si, så saften løb fra
Først laves kagebunden. Pisk æg, sukker, vaniljesukker og kornene fra vaniljestangen til en luftig masse. Tilsæt mel, mandelmel og bagepulver og pisk dejen godt igennem. Smelt smør, og tilsæt det, mens der piskes. Stil dejen til side, mens makronmassen laves.
Riv marcipan, og kom det op i en skål sammen med sukker og æggehvider. Pisk til der ikke er nogle klumper i massen. Knus makronerne, og kom dem i marcipanmassen. Pisk igen, til det hele er rørt godt sammen. Til slut tilsættes hvedemel og bagepulver.
Kagen laves i et lasagnefad eller en stor springform. Smør formen, inden dejen kommes i. I bunden af formen kommes kagebunden, og ovenpå den fordeles hindbærrene. Til slut fordeles makronmassen udover kagen, og prik et par huller ned hist og her, så der kommer lidt makronmasse ned i kagebunden. Bag kagen ved 180 grader i 30-50 minutter afhængig af formens størrelse og kagens tykkelse. Tjek med en strikkepind eller en kødnål, om kagen er bagt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar