Helt perfekte kaffebrød |
Inden de kommer i ovnen - makronmassen hæver lidt |
De skal køle lidt af, inden de kan spises, så makronen stivner |
2,5 dl mælk
25 gram gær
1 æggeblomme
1 æg
550 gram hvedemel
1 spsk. sukker
1/2 spsk salt
75 gram blødt smør
Varm mælken op, til den er lunken. Smuldr gæren, og rør den ud i mælken. Tilsæt æg, æggeblomme, salt, sukker og hvedemel. Rør dejen godt igennem, til der ikke er nogle klumper. Tilsæt smør, og rør dejen i fem minutter - jeg bruger røremaskine til brøddeje, så her sætter jeg den bare på medium hastighed.
Sæt dejen et lunt sted, og lad den hæve i mindst en time. Ælt den godt igennem, og form den til et fladt, rektangulært brød, som er 1-2 cm tykt. Sæt brødet til hævning på en bageplade beklædt med bagepapir i cirka 45 minutter. Pensle brødet med lun mælk, og bag det ved 180 grader i 20 minutter. Lad brødet køle af, og lav så remoncen.
Makrontop
200 gram marcipan
120 gram sukker
3 æggehvider
150 gram makroner
2 spsk. hvedemel
2 tsk. bagepulver
Riv marcipan, og kom det op i en skål sammen med sukker og æggehvider. Pisk til der ikke er nogle klumper i massen. Knus makronerne, og kom dem i marcipanmassen. Pisk igen, til det hele er rørt godt sammen. Til slut tilsættes hvedemel og bagepulver, og der piskes igen. Kom remoncen op i en sprøjtepose, så det er klar til at blive sprøjtet ud over brødet.
Skær det afkølede brød ud i skiver på 1,5-2 cm i tykkelsen. Læg dem ned på en bageplade beklædt med bagepapir, og sprøjt remoncen udover brødet i en stribe på hver skive. Bag dem i 10-15 minutter ved 180 grader, til overfladen er gylden brun. Lad kaffebrødene afkøle på en rist, indtil makrontoppen er stivnet. De kan enten spises lune eller helt afkølede - jeg foretrækker det sidste, fordi jeg så kan smøre dem med koldt smør.
Det er nemmest at lave brødet dagen i forvejen, så tager det kun ganske kort tid at lave kagerne om morgenen. Remoncen kan også laves dagen forinden. Der bliver brød til overs, men det er virkelig noget lækkert brød, så det skal nok få ben at gå på.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar