Brownie med ristede skumfiduser og hasselnødder |
Skumfiduserne klippes i små stykker og spredes på toppen |
Brownie med marshmallows
100 gram smør
120 gram mørk chokolade
50 gram rørsukker
70 gram brun farin
2 æg
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
1 dl mel
2 spsk kakaopulver
2 spsk stærk kaffe
100 gram ristede, afskallede hasselnødder
100 gram ristede, afskallede hasselnødder
En halv pose skumfiduser klippet i små stykker
Tænd ovnen på 180 grader og rist hasselnødderne i 5-10 minutter, indtil skallen begynder at løsne sig fra nødderne. Tag nogle stykker køkkenrulle og gnub nødderne, til skallen ryger af. Hak nødderne, og læg dem til side i en lille skål.
Smelt smør og chokolade i en lille gryde ved svag varme. Tag det af varmen, når chokoladen er smeltet. Pisk æg, sukker, brun farin og vanillesukker til en luftig tyk æggesnaps. Pisk bagepulver, mel og kakaopulver i æggemassen. Pisk til der ikke er nogle klumper. Hæld kaffen samt blandingen af chokolade og smør i dejen i en tynd stråle, mens der piskes på lavt blus. Rør de hakkede hasselnødder i til sidst. Hæld dejen i en form (min er 22x22) beklædt med bagepapir, og klip skumfiduserne i 8 stykker hver, og drys dem udover dejen. Bag kagen i 25 minutter ved 180 grader, til skumfiduserne er gyldne og kagen har sat sig.
Tænd ovnen på 180 grader og rist hasselnødderne i 5-10 minutter, indtil skallen begynder at løsne sig fra nødderne. Tag nogle stykker køkkenrulle og gnub nødderne, til skallen ryger af. Hak nødderne, og læg dem til side i en lille skål.
Smelt smør og chokolade i en lille gryde ved svag varme. Tag det af varmen, når chokoladen er smeltet. Pisk æg, sukker, brun farin og vanillesukker til en luftig tyk æggesnaps. Pisk bagepulver, mel og kakaopulver i æggemassen. Pisk til der ikke er nogle klumper. Hæld kaffen samt blandingen af chokolade og smør i dejen i en tynd stråle, mens der piskes på lavt blus. Rør de hakkede hasselnødder i til sidst. Hæld dejen i en form (min er 22x22) beklædt med bagepapir, og klip skumfiduserne i 8 stykker hver, og drys dem udover dejen. Bag kagen i 25 minutter ved 180 grader, til skumfiduserne er gyldne og kagen har sat sig.
Nøj, den ser bare så lækker ud - ristede skumfiduser er bare altid godt, mmmh!
SvarSlet- Anne
Det er det virkelig, og det er så godt ovenpå brownie - jeg vil putte endnu flere på næste gang ;)
Slet