Skøn marengslagkage med inspiration fra irsk kaffe |
Cremen består af fløde, kaffe, whiskey og knuste rutebiler |
Rundt om cremen er der chokolademarengsbunde |
Ikke det bedste billede, men sådan ser kagen ud indeni |
En rigtig god voksenkage, som ikke er så tung i det. |
6 æggehvider
250 gram sukker
1 tsk eddike
100 gram mandelmel
2-3 spsk kakao
Fyld:
0,5 liter flødeskum
1 spsk vanillesukker
125 gram rutebiler
1,5-2 spsk instant kaffe
2 spsk whiskey
Pisk æggehvider, sukker og eddike til en meget stiv og sej marengsmasse (der skal piskes i cirka 10 minutter). Kom kakopulver i og pisk lidt mere, indtil kakaoen er rørt ud i marengsmassen. Tænd ovnen på 125 grader varmluft. Vend næsten alt mandelmelet (100 gram mandler, der er blendet fint) i marengsmassen- gem lidt til at drysse ovenpå bundene. Tag to bageplader, som drysses med lidt mel, og fordel dejen på pladerne. Lav to runde og nogenlunde ens bunde med en glat overflade, det er nemmest at lave dem med en dejskraber. Drys med den sidste mandelmel og bag bundene i 1,5 time.
Når bundene er klar, åbnes lågen, og man lader bundene køle af i ovnen. Når de er kolde, så kan fyldet laves. Pisk fløden meget stiv sammen med vanillesukkeret. Rør instant kaffen op i whiskey. Knus rutebilerne ved at komme dem i en frysepose og give dem smæk med en kødhammer. Vend rutebiler og whiskeykaffe i den stive flødeskum. Frigør forsigtigt marengsbundene fra bagepapiret, og læg den mindst kønne af dem i bunden af kagefadet. Kom fyldet på, og slut med den pæneste marengsbund.
Kagen kan serveres med det samme, men den har godt af at stå et par timer i køleskabet og sætte sig lidt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar