Gigantiske vandbakkelser, som har fået lidt for meget |
150 gram smør
3 dl vand
2 spsk vanillesukker
5 æg str M/L
Bring smør og vand i kog. Tilsæt mel og vanillesukker, og rør hurtigt rundt, indtil dejen slipper gryden. Den skal varmes igennem og være blank, inden den tages af blusset. Afkøl dejen lidt i en røreskål - den skal være kølet så meget, at man ikke brænder fingeren, når man stikker en finger med i. Herefter røres æggene i et ad gangen. Det er vigtigt, at der røres godt for hvert æg, så dejen ikke bliver tynd. Sæt dejen på en bageplade med bagepapir med to skeer, eller sprøjt dem ud ved brug af sprøjtepose med tylle. Bag vandbakkelserne ved 210 grader i ca. 20-25 minutter afhængig af størrelsen. Ovnen må ikke åbnes de første 20 minutter, da vandbakkelserne så falder sammen. Lad dem køle af på en rist og skær dem så over og fyld dem med dit favoritfyld.
Eksempler på fyld
Der er næsten ikke grænser for, hvad man kan komme i sine vandbakkelser. Gode bud her hjemmefra er:
- Kagecreme
- Råcreme
- Flødecreme (kagecreme rørt op med flødeskum)
- Flødeskum
- Bærskum (flødeskum rørt op med eksempelvis hindbær og vanillesukker)
- En klat syltetøj i bunden og så flødeskum
- Marengsmasse
- Marcipanflødeskum (revet marcipan vendt i flødeskum)
- Nougatskum
- Nutella i bunden og så flødeskum
- Karamelsauce i bunden og så flødeskum
Ingen kommentarer:
Send en kommentar