Chokolademousse med brændte mandler på toppen. |
Mandlerne giver lidt knas til den bløde dessert |
Chokolademousse med brændte mandler (3 - 4 portioner)
3 æggeblommer
30 gram rørsukker
1 vanillestang
3 dl fløde
100 gram mørk chokolade
Brændte mandler
40 gram sukker
75 gram mandler
Lav mandlerne først. Kom sukker i en lille gryde og skru op på næsten fuld varme. Lad sukkeren smelte, indtil den er flydende og let gylden. Kom mandlerne i og rør rundt, indtil alt er dækket. Det bliver til en stor klump, men det gør ikke noget. Tag "klumpen" ud på et stykke bagepapir og kom den i køleskabet.
Smelt chokoladen i mikroovnen, men tag det ud, inden det er helt smeltet, så det kan stå lidt og smelte resten, rør i chokoladen af og til. Pisk flødeskummen til blødt skum, det skal ikke piskes hårdt, da mussen så skiller med det samme. Stil flødeskummet i køleskabet. Flæk vanillestængerne og skrab kornene ud med en kniv, pisk vanille, sukker og æg sammen til en tyk og luftig masse. Kom chokoladen op i æggesnapsen under rolig piskning med piskeris, pisk igennem, når alt chokoladen er i. Tag flødeskum ud af køleskabet og vend det i chokolade-æggemassen lidt efter lidt, vend massen godt rundt, så det er rørt godt sammen.
Tag de nu afkølede mandler ud af køleskabet og hak dem i grove stykker. Fordel det meste i bunden af de 3-4 portionsglas, men gem lidt til pynt. Fordel chokolademoussen i portionsglassene og drys med det resterende mandelknas. Sæt på køl i 2-6 timer og server straks, når de er kommet ud af køleskabet - de kan sagtens laves dagen i forvejen.
Undskyld Tumle, må jeg låne fjernbetjeningen? |
Hold da op det ser lækkert ud. Sådan en portion kunne jeg da godt spise :)
SvarSletHvor er Tumle sød :)
Det var også super skønt, og nemt at lave ikke mindst.. Ja, han er en puttemis :)
SvarSletVille man kunne putte mocca i også. Altså mixe din chokolade mousse med cappucino mousse?
SvarSlet