Nogle af de lækreste koldhævede boller, jeg har prøvet |
Dejlig krumme og god smag med gulerod |
Koldhævede gulerodsboller (ca. 24 stk)
20 gram gær
2 dl vand
4 dl mælk
400 gram fintrevet gulerod
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1 dl hørfrø
1,5 dl havregryn
1 spsk olie
2 spsk sukker
1 spsk salt
700 gram hvedemel
Udblød gæren i det kolde vand, og tilsæt mælk, olie, salt, sukker, havregryn gulerødder og kerner. Tilsæt mel, og rør godt. Kom dejen over i en stor skål, som er smurt med olie, dæk skålen til med sølvpapir eller låg, og sæt i køleskabet natten over, Dejen sættes på bageplader med to skeer, og bages i ca. 20 minutter ved 180 grader varmluft.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar