Sider

fredag den 11. oktober 2013

Koldhævede gulerodsboller med græskarkerner

Disse boller stammer fra en fra min mødregruppe, som har dem fra sin søster. Så det er ikke min opfindelse, men de er vildt gode, så i får lige opskriften.

Nogle af de lækreste koldhævede boller, jeg har prøvet

Dejlig krumme og god smag med gulerod

Koldhævede gulerodsboller (ca. 24 stk)
20 gram gær
2 dl vand
4 dl mælk
400 gram fintrevet gulerod
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1 dl hørfrø
1,5 dl havregryn
1 spsk olie
2 spsk sukker
1 spsk salt
700 gram hvedemel

Udblød gæren i det kolde vand, og tilsæt mælk, olie, salt, sukker, havregryn gulerødder og kerner. Tilsæt mel, og rør godt. Kom dejen over i en stor skål, som er smurt med olie, dæk skålen til med sølvpapir eller låg, og sæt i køleskabet natten over, Dejen sættes på bageplader med to skeer, og bages i ca. 20 minutter ved 180 grader varmluft.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar