Det blev til tre glas lækker paradisæble gele |
De små fine paradisæbler giver en virkelig lækker gele |
Den fine røde farve hører til sorten |
Paradisæblegele (3 glas)
1,5 kg paradisæbler
5 dl vand
500 gram sukker
2 vanillestænger af god kvalitet
evt. lidt eddike
lidt atamon
Skyl paradisæblerne godt, og pil stilk og blomst af, kom dem op i gryden sammen med vandet, og lad dem koge i en halv time, til de er møre. Mos æblerne med en dejskraber, og kom den grødede masse igennem en si, så kerner og skræl sies fra. Hæld massen i en saftpose, og lad stå natten over. Om morgenen klemmes lidt på saftposen, så det sidste saft kommer med ud (der skal være ca. 6 dl saft - ellers skæres der i sukkeret, hvis der er mindre saft. Kog saft og sukker op, og lad det koge i 10-15 minutter. Test på en ske, om massen stivner, hvis ikke skal den koge lidt længere. Fjern skummet fra massen, og kom kornene fra vanillestængerne og vanillestængerne i, lad det koge i et par minutter, tag vanillestængerne op, og hæld geleen på glas, som er skyllet med atamon*, luk til med det samme, og lad dem køle af.
* Atamon er et konserveringsmiddel, og det gør, at geleen kan holde sig i lang tid (flere år). Det har ingen betydning for smagen.
Det ser rigtig laekkert ud! Jeg bor i Australien og har lige faaet nogen glas med paradisaeblegele sendt herned fra min mor - ren luksus og kaerlighed!!
SvarSlet