søndag den 20. oktober 2013

Æblemazariner

Der er stadig dømt efterår og æbler på bloggen, denne opskrift giver et rigtig lækkert alternativ til klassiske æbletærter, og blandingen af æbler, marcipan, mandler og kanel smager skønt.

Skønne æblemazariner med marcipan, mandler og kanel

Jeg lavede både med og uden kanel, da jeg ikke altid er til kanel

Æblemazariner (12-18 stk)
3 æg
1 dl sukker
1 spsk vanillesukker
200 gram marcipan
1 dl A38
75 gram smør
1 tsk bagepulver
1,5 dl mandelmel
2 dl hvedemel
150 gram smuttede, hakkede mandler
5 æbler
Kanelsukker

Pisk æg, sukker og vanillesukker til en luftog æggesnaps. Riv marcipanen og pisk den i. Pisk A38 og smeltet smør i, og pisk mel, mandelmel og bagepulver i til slut. Vend 100 gram hakkede mandler i dejen. Skræl æblerne, og skær dem i tynde skiver, som deles i mindre stykker. Vedn 2/3 af æblestykkerne i dejen. Fordel dejen i 12 muffinsforme, og drys hver kage med æblestykker, hakkede mandler og en god gang kanelsukker. Bag ved 180 grader i ca. 20 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar