Lækker cabonara med bacon, champignon, parmesan, æg og fløde |
Spaghetti carbonara (til 2 personer)
200 gr bacon i tern
250 gr champignon
4 fed hvidløg
250-300 gr pasta
3 økologiske æg
2,5 dl fløde
100 gram friskrevet parmesan
Lidt olie
Salt
Peber
Stødt muskatnød
Sæt vand over til spaghettien i én gryde, og sæt en suppegryde over på et andet blus - suppegryden skal være tom, men tænd for varmen - vent evt. et par minutter, hvis jeres gryde er hurtigere til at varme igennem, end min er. Kom spaghetti i gryden, når vandet koger. Hak champignon i mindre stykker efter smag, pil og hak hvidløg fint. Kom champignon i suppegryden med lidt ole, når gryden er godt varm. Pisk æg og parmesan godt, og kom krydderier ved, pisk igen og kom så fløden ved, pisk let. Kom bacon i champignon, når disse er halvfærdige - de skal være godt sprøde til sidst. Bacon skal steges sammen med champignonerne, til det er helt sprødt (jeg hader halvstegt bacon), når det er sprødt steges de hakkede hvidløg ved i et minuts tid, mens spaghettien tages af og hældes over i et dørslag. Hvis spaghettien er færdig før, tager man den bare af blusse, når den er færdig. Suppegryden med bacon-champignon-blandingen tages af varmen, og spaghettien blandes op i. Gryden skal IKKE tilbage på blusset. Når det hele er blandet sammen, tilføjes ægge-flødemassen under omrøring, og retten serveres med det samme. Det er vigtigt, at man ikke har gryden på blusset, da ægge-flødemassen så vil sætte sig på pastaen som en klæg og klumpet masse, fremfor en cremet sauce, som bliver tilfældet her. Riv evt. lidt ekstra parmesan hen over retten, når den er kommet op på tallerkenen.
Uf hvor ser det lækkert ud! Hvis det ikke er fordi jeg kæmper en kamp mod de sidste dumme graviditetskilo, så ville jeg fluks gå ud og lave en omgang :)
SvarSlet- Maj :D
Hehe, den kamp er jeg så glad for, jeg først skal møde om 4 måneders tid ;)
SvarSlet