Den færdige mandelmælk på flaske |
Caffe latte med mandelmælk - kan varmt anbefales |
Mandler blendes med koldt vand |
Og sies til fin mælk |
Tilbage er kun mandelmelet |
Som man jo passende kan lave til lækkert mandelsmør |
Mandelmælk
200 gram mandler
Koldt vand
4-5 dl koldt vand
Lidt vanille
Læg mandlerne i blød i koldt vand natten over. Hæld vandet fra, og kom mandlerne i blænderen med 4-5 dl koldt vand. Blend massen, til mandlerne er hakket helt fine. Hældt det igennem en strainer, et saftstykke eller en almindelig si med et stykke stof henover. Det er vigtigt, at man får det hele med, så det kun er det næsten tørre mandelmel, der er tilbage. Det kan så bruges til bagværk eller til mandelsmør - jeg gjorde det sidste, og selvom smagen af mandel ikke er helt så kraftig, som den plejer at være, så smager det stadig skønt. Der bliver cirka en halv liter mandelmælk - den kan tyndes op med mere vand, hvis man synes, at smagen bliver for intens, og det kan holde sig 3 dage på køl sådan cirka.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar