Risalamande med kirsebærsauce i min fine juleskål |
En af mine absolutte yndlings desserter, hvorfor spiser man den kun til jul? |
Risalamande
Lidt over en halv liter kold risengrød lavet på sødmælk og kogt med vanille*
4 dl fløde
vanillesukker efter smag (jeg bruger 2-3 spsk)
150 gram hakkede, smuttede mandler
Kog mandlerne i en lille gryde, indtil skallen slipper, smut mandlerne og hak dem. Det er forskelligt, hvor store stykker mandler, man vil have i sin risalamande, men jeg hakker dem altid lidt groft, for det foretrækker manden. bland mandlerne i den kolde grød. Pisk flødern og vend lidt af den i grøden, så konsistensen bliver knap så stiv. Kom vanillesukker i og tilføj fløden lidt efter lidt, vend fløden i, så luften ikke slåes ud af desserten. Smag til med mere vanillesukker, og stil på køl i et par timer inden spisning.
Spis med kirsebærsauce eller andet frugt-tilbehør. Jeg lavede brombærsauce-hindbær i denne omgang, men vi havde også noget kirsebærsauce, så det blev en blandet landhandel. Der kommer en pskrift på klattekager en af dagene.
* Jeg laver altid risengrød af gode grødris, når man kun køber en pose grødris hvert eller hvert andet år, så er der ingen grund til at spare ti kroner på at købe de billige ris.
Normalt spiser jeg kun risalamande en gang om året, men den her graviditet har gjort et eller andet ved mine madlyster - jeg har nemlig konstant lyst til risengrød/risalamande...!
SvarSletKan mærke det snart er tid til det igen... ;)
- Maj :D
Uha, risalamandel er bare min alltime favorite dessert, hele året rundt faktisk. Det er så godt!
SvarSlet- Anne
Hehe, jeg kender godt den lyst Maj - vi må også snart have risenrød igen ;)
SvarSletAnne - jeg er helt enig, kunne spise risalamande ret ofte, hvis jeg ikke lige holdt lidt igen ;)