Der mangler bare noget sirup, så er de klar til servering |
Mmm, jeg hapser tit en kold, når jeg går forbi køleskabet |
Klattekager
Ca. en halv liter kold risengrød lavet på sødmælk og kogt med vanille og vanillestænger*
3 æg
2 dl mælk
1 spsk sukker
1 spsk vanillesukker
1 tsk bagepulver
1 dl mel
smør til stegning
Bland æggene i den kolde grød, tilsæt mæl, sukker og vanillesukker og rør godt rundt. Tilføj mel og bagepulver. Mærk konsistensen efter, den skal være ret tyk, ofte kan man ikke se, om den har den rette konsistens, før den rammer panden. Her må den ikke flyde for meget ud. Det er lidt ala tykke, amerikanske pandekager. Steg dem i smør, så får de en lækker smag og en sprød skorpe. De skal være gyldenbrune og steges ved middelhøj varme. På min 28 cm pande kan der være fire klattekater af gangen. Spis dem med mørk sirup, marmelade, sukker eller hvad du ellers lyster.
* Jeg laver altid risengrød af gode grødris, når man kun køber en pose grødris hvert eller hvert andet år, så er der ingen grund til at spare ti kroner på at købe de billige ris.
Klatkager hører sig bare til når man får risengrød.. basta ;)
SvarSlet