Sider

lørdag den 17. oktober 2015

Æblemuffins

Efteråret er gråt, koldt og ofte vådt, men der er nu også en vis hygge forbundet med årstiden - i hvert fald når man befinder sig indendøre. Og noget af det bedste ved efteråret er efter min mening de danske æbler, som kan bruges til SÅ mange lækre typer bagværk. Til disse muffins, som også kan laves som en æblekage, må der gerne bruges syrlige æbler eller madæbler, da kagedejen er meget sød.

Syrlige æbler, sød marcipan og knasende mandler - det er efterår!

Æblemuffins
5-6 syrlige æbler (afhængig af størrelsen)
evt. 75 gram groft hakkede mandler
200 gram marcipan
120 gram sukker
3 æggehvider
150 gram makroner
2 spsk. hvedemel
2 tsk. bagepulver

Riv marcipan, og kom det op i en skål sammen med sukker og æggehvider. Pisk til der ikke er nogle klumper i massen. Knus makronerne, og kom dem i marcipanmassen. Pisk igen, til det hele er rørt godt sammen. Til slut tilsættes hvedemel og bagepulver, og der piskes igen. Skræl æblerne, og hak dem i små tern. Vend æbler, evt. mandler og dej sammen. Fordel dejen i 10 muffinsforme, og bag i 15-20 minutter ved 180 grader, til de er gyldne på toppen. Lad dem køle af, til de er lune, og spis dem med creme fraiche til. Hvis man laver det som en kage, smøres formen godt, og bagetiden er en smule længere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar