En rigtig god kage med chokoladesauce og whiskeyflødeskum |
Dejen til kagen skal være let og luftig, lidt ala en marengsdej |
Den færdigbagte kagebund skal afkøles inden servering |
Chokoladesaucen er bedst, når den er lun og nylavet |
Hasselnøddekage
250 gram ristede, afskallede hasselnødder
150 gram flormelis
5 æggehvider
Lidt smør til formen
Hak hasselnødderne groft, det kan gøres i en blender, men pas på, at de ikke bliver for fint hakket. Sigt flormelis. Pisk æggehviderne stive, og vend nødder og flormelis i æggehviderne. Kom dejen i en smurt springform enten rund eller firkantet, og bag ved 180 grader i cirka 30 minutter. Kagen skal være gyldenbrun og ikke give efter, når man trykker let på toppen. Lad kagen køle af, mens chokoladesauce laves.
Chokoladesauce
200 gram chokolade
25 gram smør
1,5 dl fløde
Varm fløden op i en gryde, tag gryden af blusset, og kom chokolade og smør op i. Lad det smelte i fløden under omrøring.
Whiskeyflødeskum
2,5 dl fløde
1 spsk whiskey
Pisk fløden med whiskey lige inden servering. I bogen foreslår de, at chokoladesaucen hældes udover kagen, når begge dele er kølet af, vi spiste dog alt for sig, så man selv kunne hælde chokolade og flødeskum på, som man lyster. Desuden vil jeg spise chokoladesaucen lun næste gang.
Den færdige kage |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar