Skøn banankage med lækkert, cremet karamelfyld |
Banankage med karamelfyld
100 gram blødt smør
1 dl brun farin
0,5 dl vanillesukker
2 æg
4 modne bananer
1 dl mælk
2 dl mandelmel
4 dl hvedemel
2,5 tsk bagepulver
100 gram valnødder.
Karamel
1 dåse kondenseret mælk
80 gram smør
1 dl brun farin
½ tsk salt
0,5 dl vanillesukker
2 æg
4 modne bananer
1 dl mælk
2 dl mandelmel
4 dl hvedemel
2,5 tsk bagepulver
100 gram valnødder.
Karamel
1 dåse kondenseret mælk
80 gram smør
1 dl brun farin
½ tsk salt
Mens dejen er i ovnen, laves karamellen. Alle ingredienserne til karamellen kommes i en gryde, og det bringes næsten i kog under omrøring. Skru ned for blusset, lige inden massen koger, og lad karamellen stå i gryden, til kagen er bagt færdigt. Rør engang imellem i karamellen - den skal ikke stå og koge.
Når kagebunden kommer ud af ovnen, hældes karamellen henover kagen, og den sidste dej fordeles ovenpå karamellen. Dette gøres nemmest ved at putte det på lidt efter lidt, og trække det hen over karamellen med en ske, så dejen bliver blødgjort af karamellens varme. Bag kagen færdig i 10-15 minutter. Lad den køle lidt af, inden den serveres, så karamellen lige når at sætte sig og stivne lidt.
Er du vimmersvej den ser god ud :D
SvarSlet- Anne