Sider

mandag den 16. december 2013

Rullepølse

I en del år har vi haft tradition for at lave vores egen rullepølse til jul, egentlig var det mine forældre, der startede traditionen ved at kræve en rullepølse af deres svigersøn, som er slagtermester. Og når vi nu skal lave en til dem, så laver vi samtidig en til os selv. Det er nemlig helt vildt nemt at lave sin egen rullepølse, og det smager bare MEGET bedre, end hvis man køber en pakke rullepølse.

Koges i en time - halvanden, den må ikke blive tør

Indpakkes i varm tilstand, og køles ned

Klar til udskæring

Vores rullepølse er lavet af nakkesteg i år

En lækker skive hjemmelavet rullepølse

Rullepølse
1,5 kg rullepølseslag eller nakkesteg lavet til slag - spørg efter det hos din slagter
2 spsk salt
2 spsk peber
1 spsk kværnet allehande
2 rødløg

Saltlage
1 kg salt
3 liter vand
Hele peberkorn
Hele Allehandekorn
Laurbærblade

Det hele koges op under omrøring, indtil saltet er opløst i vandet. Køl det ned og hæld over de snørrede rullepølser.

Bred dit rullepølse slag ud på et spækbræt. Riv rødløg på den fine side af rivejernet, og bland det sammen med krydderierne. Fordel krydderiblandingen udover slaget, rul det fast sammen og snør med bomuldssnor. Kom  rullepølsen i en gryde eller en skål af passende størrelse, og hæld den afkølede saltlage udover, og kom eventuelt overskydende krydderiblanding op i saltlagen. Lad den stå tildækket på køl i 2 døgn.  Kog rullepølsen i vand blandet op med noget af saltlagen og laurbærbladene - det skal ikke være for salt. Kog i 1-1,5 time, indtil kernetemperaturen er 80 grader *. Pak rullepølsen ind i film, og lad den køle ned, inden man skærer af den. Hvis man ikke kan bruge det hele, så kan den sagtens skæres i skiver og fryses ned, så er det nemt at tage nogle skiver op.

* Gem eventuelt vandet, som rullepølsen har kogt i

Ingen kommentarer:

Send en kommentar