Koges i en time - halvanden, den må ikke blive tør |
Indpakkes i varm tilstand, og køles ned |
Klar til udskæring |
Vores rullepølse er lavet af nakkesteg i år |
En lækker skive hjemmelavet rullepølse |
Rullepølse
1,5 kg rullepølseslag eller nakkesteg lavet til slag - spørg efter det hos din slagter
2 spsk salt
2 spsk peber
1 spsk kværnet allehande
2 rødløg
Saltlage
1 kg salt
3 liter vand
Hele peberkorn
Hele Allehandekorn
Laurbærblade
Det hele koges op under omrøring, indtil saltet er opløst i vandet. Køl det ned og hæld over de snørrede rullepølser.
Bred dit rullepølse slag ud på et spækbræt. Riv rødløg på den fine side af rivejernet, og bland det sammen med krydderierne. Fordel krydderiblandingen udover slaget, rul det fast sammen og snør med bomuldssnor. Kom rullepølsen i en gryde eller en skål af passende størrelse, og hæld den afkølede saltlage udover, og kom eventuelt overskydende krydderiblanding op i saltlagen. Lad den stå tildækket på køl i 2 døgn. Kog rullepølsen i vand blandet op med noget af saltlagen og laurbærbladene - det skal ikke være for salt. Kog i 1-1,5 time, indtil kernetemperaturen er 80 grader *. Pak rullepølsen ind i film, og lad den køle ned, inden man skærer af den. Hvis man ikke kan bruge det hele, så kan den sagtens skæres i skiver og fryses ned, så er det nemt at tage nogle skiver op.
* Gem eventuelt vandet, som rullepølsen har kogt i
Ingen kommentarer:
Send en kommentar