Cookies uden mel og smør men med nødder og solsikkekerner |
Glutenfri cookies med solsikkekerner (16 stk)
2 dl rørsukker
2 stort æg
200 gram mandler til mandelmel
1 tsk bagepulver
1 spsk vanillesukker
1 vanillestang
0,5 tsk fintkværnet havsalt
150 gram nødder (jeg brugte mandler og valnødder)
0,5 tsk fintkværnet havsalt
150 gram nødder (jeg brugte mandler og valnødder)
50 gram solsikkekerner
Hak mandlerne til fint mandelmel i en blender, og bland det i en skål med bagepulver og salt. Pisk æg, sukker, kornene fra vanillestsngen og vanillesukker til en luftig masse i en anden skål, når massen er luftig, kommes mandelblandingen i. Hak nødderne groft og bland dem i dejen. Rist solsikkekernerne på en pande, og kom dem i dejen.
Sæt dejen på en bageplade i passende klatter. Bag dem ved 180 grader i 10-15 minutter, indtil de er gyldne. Drys dem evt. med lidt (meget lidt) fintkværnet havsalt, lige når de kommer ud af ovnen, det giver et fint lille pift med blandingen af salt og sødt. Lad kagerne køle af, inden du sætter tænderne i dem.
Hak mandlerne til fint mandelmel i en blender, og bland det i en skål med bagepulver og salt. Pisk æg, sukker, kornene fra vanillestsngen og vanillesukker til en luftig masse i en anden skål, når massen er luftig, kommes mandelblandingen i. Hak nødderne groft og bland dem i dejen. Rist solsikkekernerne på en pande, og kom dem i dejen.
Sæt dejen på en bageplade i passende klatter. Bag dem ved 180 grader i 10-15 minutter, indtil de er gyldne. Drys dem evt. med lidt (meget lidt) fintkværnet havsalt, lige når de kommer ud af ovnen, det giver et fint lille pift med blandingen af salt og sødt. Lad kagerne køle af, inden du sætter tænderne i dem.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar