Lige taget ud af ovnen |
Sund bananmuffin med brombær, havregyrn og rugmel |
Sunde bananmuffins med brombær
3 bananer
¼ l skummetmælk
1 spsk. olivenolie (jeg brugte lemon-oliven olie, det gav en rigtig god smag)
2 æg
200 g hvedemel
100 g rugmel
125 g havregryn
1 tsk. natron
2 tsk bagepulver
20 "breve" sødetabeletter (40 tabeletter)
150 g brombær, optøet fra frost
Jeg brugte de Hermesetassødetabeletter, som man bruger i te/kaffe, fordi jeg havde en del til ovres fra brylluppet i sommers. Så dem knuste jeg til at starte med. Mos bananerne og rør mosen sammen med mælk, olie og æg. Bland mel, rugmel, havregryn, natron, bagepulver og sødepulver i en anden skål og bland derpå bananblandingen med de tørre ingredienser. Rør det sammen med elpiskeren - der skal ikke røres i særlig lang tid.
Vend de optøede brombær i, og kom dejen op i muffinsforme - jeg fik 16 muffins. Bag kagerne i 18-20 min. ved 180°.
Jeg var rigtig positivt overrasket over disse muffins, som er lækre, luftige og smager friskt. Derudover hjælper det lidt, at man ikke sidder tilbage med dårlig samvittighed efter at have hapset en muffin eller to. Hvis mine beregninger holder, så indeholder hver muffin i omegnen af 130-150 kcal og en pokkes masse fibre.
Jeg lavede også en frosting med brombær, sødemiddel og Bukos nye fedtfattige friskost, resultatet kan diskuteres, men jeg tror det bliver ok til - det er lidt efter smag og behag. En smør-flødeost frosting er klart bedre, men også super syndig. Så man må jo afveje, hvad man lyster.
De lyder rigtig spændende.
SvarSletDet er de også, og super lækre på den sunde måde ;)
SvarSlet