lørdag den 24. august 2013

DM i cupcake: Browniecupcake med chokoladefrosting

Imerco har haft en konkurrence, som de kaldte DM i cupcakes, og selvom jeg ikke er tosset med cupcakes og ikke ejer et kreativt gen, så er jeg altid frisk på en udfordring. Det blev til to slags cupcakes samt en frosting af mascarpone - endelig en frosting jeg kan lide. Den første cupcake var en med banan og valnøddefrosting, og her er den anden.

Mit andet bud til DM i cupcakes

Browniemuffin pyntet med chokoladefrosting og minimuffin

Browniecupcakes med chokoladefrosting
100 gram smør
100 gram mørk chokolade
50 gram rørsukker
50 gram brun farin
1 æg
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
0,5 dl mandelmel
0,5 dl mel
1 spsk kakaopulver
100 gram ristede afskallede hasselnødder

Chokoladefrosting
250 gr mascarpone
150 gr flormelis
2 vanillestænger
100 gram mørk chokolade

Tænd ovnen på 180 grader og rist hasselnødderne i 5-10 minutter, indtil skallen begynder at løsne sig fra nødderne. Tag nogle stykker køkkenrulle og gnub nødderne, til skallen ryger af. Hak nødderne og læg dem til side i en lille skål.

Smelt smør og chokolade i en lille gryde ved svag varme. Tag det af varmen, når chokoladen er smeltet. Pisk æg, sukker og vanillesukker yil en luftig tyk æggesnaps. pisk bagepulver, mel og kakaopulver i æggemassen, og pisk til der ikke er nogle klumper. Hæld blandingen af chokolade og smør i dejen i en tynd stråle, mens der piskes på lavt blus. rør de hakkede hasselnødder i til sidst. Fordel i 12 muffinsforme og bag i 15 minutter ved 180 grader. Lad kagerne køle helt af, inden de pyntes med frosting.

Smelt chokoladen, og lad den køle lidt af. Pisk mascarpone med kornene fra vanillestængerne og flormelis. Pisk den afkølede chokolade i frostingen, og pynt de afkølede muffins.

onsdag den 21. august 2013

DM i cupcakes: Banancupcakes med valnøddefrosting

Imerco har haft en konkurrence, som de kaldte DM i cupcakes, og selvom jeg ikke er tosset med cupcakes og ikke ejer et kreativt gen, så er jeg altid frisk på en udfordring. Det blev til to slags cupcakes samt en frosting af mascarpone - endelig en frosting jeg kan lide.

Grete-Johannes første cupcake - som mor spiste.

Banancupcake med valnøddefrosting.

Cupcakes imponerer lillepigen
Alle de cupcakes jeg pyntede i jagten på DM kagerne.

Banancupcakes med valnøddefrosting 12 stk
50 gram blødt smør
0,5 dl sukker
2 spsk vanillesukker
1 æg
2 modne bananer*
0,5 dl mælk
1 dl mandelmel
2 dl hvedemel
1,5 tsk bagepulver
100 gram valnødder.

Valnøddefrosting
250 gr mascarpone
150 gr flormelis
2 vanillestænger
100 gr valnødder

Pisk smør, sukker og vanillesukker luftigt. Kom æggene i, og pisk det godt igennem. Mos bananerne, og tilsæt dem i dejen sammen med mælk. Bland mel, mandelmel og bagepulver i en skål for sig, og pisk det i dejen lidt efter lidt. Pisk til der ikke er nogle klumper. Hak valnødderne, og kom dem i dejen. Fordel dejen i 12 muffinsforme, og bag dem ved 170 grader varmluft i 25 minutter. Lad kagerne køle helt af, før der kommes frosting på.

Blend valnødderne meget fint. Pisk mascarpone med flormelis og kornene fra vanillestængerne, pisk valnødderne i og pynt de afkølede cupcakes.

*Vælg bananerne i den modenhedsgrad, som man foretrækker at spise dem. De skal bare ikke være helt grønne, så evt. lidt mere modne, end hvis man lige skulle have dem med på madpakken.

fredag den 9. august 2013

Marengslagkage med ribs

Det bliver ikke til så meget bagning i det lille hjem i disse dage, for på søndag står den på barnedåb, så det meste af min tid, når lillepigen sover, går med at få gjort klar til dåben (og så selv at sove selvfølgelig). Men den 6. august havde manden og jeg bryllupsdag, og så skulle han selvfølgelig have en kage. Det blev til en skøn marengslagkage med ribsskum.

På vores 2 års bryllupsdag

Marengslagkage med ribsskum

Sød marengs, syrlige ribs og flødeskum smager så englene synger

Marengslagkage med ribs
6 æggehvider
300 gram sukker
100 gram mandler
1 tsk eddike
1 spsk vanillesukker
4 dl fløde
Kornene fra 2 vanillestænger
2 spsk flormelis
300 gram ribs
100 gram hvid chokolade

Pisk æggehvider med sukker, eddike og vanillesukker til en stiv og sej masse. Blend eller hak mandlerne, dog ikke for fint, og vend dem i marengsmassen - tag evt. en smule hakkede mandler fra til pynt. Bred massen ud i to cirkler på hver sin bageplade, som er drysset med lidt mel. Bag ved 125 grader i 1,5 time. Lad bunden køle helt af, inden der laves skum. Rens ribsene grundigt, og pisk fløden sammen med kornene fra vanillestangen og flormelis til stift skum. Vend ribsene i flødeskummen sammen med hakket hvid chokolade - gem evt. lidt hvd chokolade til pynt. Fordel ribsskummet på den ene bund, og kom den anden bund hen over. Jeg pyntede kagen med smeltet hvid chokolade, mandelmel og ribs.

Og så lige et smugkig på min surprice til manden, da han kom hjem efter 14 timer på job. Jeg gav ham gavekort til en massør, hvor hsn skal forkæles i to timer med massage og det, der så mandigt hedder spa pedicure - fodbad, fodmaske, massage, fjernelse af hård hud, ligtorne mm., den ideelle gave til en hårdtarbejdende mand synes jeg.
Gaver, kage og bomuldshjerter (2 år = bomuldsbryllup)

mandag den 5. august 2013

Pavola med ribs

Hvad skal man bruge ribs til? Det er et spørgsmål, som jeg i år har besvaret med blandt andet denne sommermazarin, og her kommer så endnu et bud. Den søde marengsbund går rigtig godt til de syrlige ribs, og så er det en let og luftig kage - helt ideel til en varm sommerdag med et koldt glas hvidvin til.

Skøn mandelpavola med vanilleflødeskum og ribs.

En helt perfekt sommerdessert med syrlige ribs og sød marengs

Pavola med ribsskum
3 æggehvider
200 gram sukker
1 tsk eddike
1 spsk vanillesukker
100 gram mandelmel
300 gram ribs
3 dl fløde
1 vanillestang
1 spsk flormelis
50 gram hvid chokolade

Pisk æggehvider med sukker, eddike og vanillesukker til en stiv og sej masse. Blend mandlerne til mandelmel,og vend dem i marengsmassen. Bred massen ud i en cirkel på en bageplade, som er drysset med lidt mel. Bag ved 125 grader i 1 time. Lad bunden køle helt af, inden der laves skum.
Rens ribsene grundigt, og pisk fløden sammen med kornene fra vanillestangen og flormelis til stift skum. Vend 2/3 del af ribsene i flødeskummen, og fordel ribsskummet på kagen. Drys med de sidste ribs, og hakket hvid chokolade.