torsdag den 17. januar 2013

Peanutcookies

Der er lidt stille på bloggen for tiden, og det er der også i køkkenet. Jeg drikker ikke så meget kaffe for tiden, og har heller ikke den store lyst til kage, så det bliver ikke til meget bagværk. Jeg ved ikke, om det er graviditeten eller hvad, men jeg har meget mere lyst til frugt, yoghurt og havrefras (ja, jeg ved ikke, hvorfor havrefras, men det er jeg blevet helt vild med) end til kager og søde sager. Og når det går den vej, så skal man jo ikke kæmpe imod - babyen har nok også bedre af frugt end kager. Men lidt bliver det da til på kagefronten, jeg har lige bagt disse lækre cookies. De smager skønt, er super nemme og så tror jeg, at manden bliver glad, når han kommer hjem fra arbejde - han er nemlig den store peanut-spiser her hjemme.

Lækre friskbagte peanutcookies med hvid chokolade


Peanutcookies med hvid chokolade (ca. 20 stk)
125 gram blødt smør
1,5 dl rørsukker
1 dl brun farin
2 tsk vanillesukker
1 æg
2 dl mel
1 dl havregryn
1 tsk bagepulver
150 g peanuts
50 g hvid chokolade (kan udelades eller erstattes af mørk chokolade)

Pisk smør, sukker, vanille og rørsukker til det er luftigt, kom ægget i. Pisk mel, havregryn og pagepluver i. Hak peanuts - halvdelen fint og halvdelen groft, og kom dem i dejen. Hak chokoladen og kom den i til sidst. Sæt kagerne med en ske på bageplader med god afstand og sørg for at trykke dem flade. Bag ved 180 grader, til de er let gyldne - det tager cirka 10 minutter. Som alle gode cookies, så flyder de ud.

2 kommentarer:

  1. Mmm.. De lyder rigtig lækre. Og gid det var mig, der ikke skulle kæmpe imod den søde tand ;-)

    SvarSlet
  2. Det er de virkelig også :) Ja, det er ikke en helt skidt bivirkning - men mon ikke, den søde tand kommer igen ;)

    SvarSlet