lørdag den 12. januar 2013

Mangekorns boller

Her kommer en opskrift, som bunder i en af mine helt store kæpheste: madpakker. Jeg synes madpakker er kedelige, og det er ofte svært at få lavet en sund madpakke, som jeg også gider at spise. Men da jeg i øjeblikket er på et kursus i projektledelse, så har jeg endnu engang kastet mig ud i disciplinen madpakke. Og første skridt på vejen er selvfølgelig en god bolle. Så da jeg så en knækbrødsblanding med solsikkekerner, hørfrø, havreklid, græskarkerner, sesamfrø og blå birkes i Rema1000, kom idéen til de her kernefyldte og kornfyldte boller med valnødder og hasselnødder. Jeg skriver opskriften uden alle mål, for som de fleste nok ved, så duer jeg ikke til at måle af, når jeg bager boller og brød. Men jeg fik 20 store frokostboller af dejen.

Det kunne jeg simpelthen ikke modstå 

Solsikkekerner, hørfrø, havreklid, græskarkerner, sesamfrø og blå birkes 


Lækre sunde boller


Glæder mig allerede til madpakkerne i næste uge

Mangekorns boller
1/2 pose knækbrødsblanding
Lidt ekstra solsikkekerner
100 gram valnødder
50 gram hasselnødder
gær
olie
vand
æg
salt
sukker
rugmel
hvedemel

Nødderne hakkes, og de lægges i blød sammen med alle kerner og korn i et par timer. Efter et par timer opløses gær i lunkent vand, og æg, salt, sukker og olie tilsættes. Alle nødder, korn, kerner og vandet herfra kommes op i dejen, og melet tilsættes lidt efter lidt. Dejen skal æltes godt igennem. Lad den hæve i 40 minutter et lunt sted. Ælt dejen igen, og form bollerne. Tryk dem flade - de skal kun være 1-1,5 cm tykke, og stil dem til hævning et lunt sted i 40 minutter igen. Bollerne bages ved 180 grader i 15-20 minutter.

3 kommentarer:

  1. Hvor ser de gode ud, hjemmebag på madpakken er altid et hit!

    - Anne

    SvarSlet
  2. Bianca: De er også virkelig skønne, og de mætte rigtig godt.

    Anne: Ja, det har du ret i, det er bare lige med at tage sig sammen ;)

    :) Louise

    SvarSlet